Evitati obezitatea care scurteaza viata

Daca sunteti supraponderal, riscati urmatoarele:

1.Hipertensiune (pana in 40 de ani);
2.Probleme sexuale (Femeile ce au cu cel putin 15 kg mai mult decat greutatea normala se confrunta cu dificultati in perioada de sarcina si au un risc mai mare de complicatii ale inimii si rinichilor in timpul nasterii. La barbati se observa o scadere a cantitatii de sperma si aparitia problemelor de prostata si rinichi).
3.Diabetul de tip II (El afecteaza mai ales oameni de varsta mijlocie, obezitatea fiind un factor de risc principal.
Pancreasul produce insulina, dar datorita tulburarilor in metabolism, glucoza nu poate intra complet in celule si se acumuleaza in sange. Apoi, continutul de zahar creste si apar semne de diabet. Se constata ca oamenii ce sufera de diabet au o durata de viata cu 8-10 ani mai mica in comparatie cu cei sanatosi).
4.Varice (La supraponderali, vasele de sange sunt deteriorate. Drenajul se face dificil, si acest lucru in 90% din cazuri, duce la aparitia bolii numite varice. Ingrosarea sangelui, provocata de tulburari ale metabolismului grasime, de cele mai multe ori creste riscul de tromboza. Datorita obezitatii, 60% din oameni au murit de tromboembolism a arterei pulmonare).

Ce puteti face ?

1. Consumati fructe si legumele care contin celuloza, vitamine, minerale si antioxidanţi. Acestea contin putine calorii, si se combina bine cu toate mesele;
2. Mancati regulat;
3. Alege produse proaspete. Nu consumati produse fast-food;
4. Fiti activi din punct de vedere fizic;
5. Consumati paine integrala;
6. Alegeţi grasimile adecvate;
7. Evitaţi caloriile din lichide (ex. Coca-Cola).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Info mondenitate

Strategii pentru marketingul online